renado VVI
ga direct naar:

Nieuws

Terugblik op 2019 en vooruit zien naar 2020 19-12-2019

Klein overzicht hoe het met de wedstrijden van RVLC is gegaan.

 
Kampioenen bij RVLC.
RVLC heeft 15 ploegen in de competitie spelen, waarbij de KNVB de uitslagen in een klassement verwerkt. JO12-1 heeft het kampioenschap gevierd.  Mocht de JO11-1  21 december minimaal één punt pakken tegen Jubbega 3, dan zijn zij de tweede officiële kampioen.                                                            Bij de JO8 – JO9 en JO10 houd de KNVB géén standen bij, maar de leiders doen dat wel. Als wedstrijdsecretaris kan ik géén standen van deze teams op Sport Link vinden. Maar als mijn informatie klopt dan zijn vijf van de acht teams kampioen geworden. Te weten JO10-1, JO9-1, JO9-2, JO8-2 en JO8-3. Alleen doet de KNVB er niks mee. 
 
De laatsten in de stand.
Slechts één team kan kampioen worden, maar dat betekend wel dat er ook team laatste is. Dat was in dit geval de JO12-3. Een keer winst was ervoor de mannen van Freek. Als wedstrijdsecretaris doet het mij goed dat alle wedstrijden op groot veld zijn gespeeld. Althans bij de jongens. Bij de MO17-1 was het een drama. Slechts twee ploegen hebben al de 10 wedstrijden gespeeld. De meesten kwamen tot 8 wedstrijden en Wolvega MO17-1 tot slechts 6. Bij de MO15 en MO13 was het wel goed. De meiden teams van  RVLC hebben het zwaar en kunnen het niveau van de tegenstanders , maar moeilijk bij benen.  Tegenstanders eisen meer van de speelsters terwijl het bij RVLC te vrijblijvend is. Eén keer per week trainen is niet teveel gevraagd.     
                                            
Bekertoernooi van RVLC.
Afgelopen zaterdag verloor de JO12-1 met 9-1 bij Flevo Boys JO12-1.  Maar een mooie ervaring op het hoofdveld van Flevo Boys rijker. Alleen de JO15-1 zit nog in het bekertoernooi. Zij zijn vrijgeloot van de tussenronde van 18 januari 2020. De rest van de teams was al in een eerder stadium uitgeschakeld.
 
Voorbereiding op de voorjaarsreeks.
Op 2 december mocht RVLC haar wensen kenbaar maken mbt de voorjaarsreeks. De JO8-4 begint als nieuw team aan de voorjaarsreeks. De MO13 wilde graag 11 tegen 11 spelen, maar dat moet nu weer worden ingetrokken. Of de KNVB dat gaat doen is twijfelachtig.                                                         
 
Op 21 december is de publicatie van de klasseindeling. De eindstand van de najaars reeks is het uitgangspunt voor de KNVB.  Het RVLC bestuur kan tot 3 januari 2020 commentaar leveren op de klasseindeling.  Dan is 18 januari de publicatie van het wedstrijdschema.  Vervolgens gaat de competitie van start op 1 februari. Na twee speelrondes gaat de KNVB in een enkel geval teams anders indelen.  In de voorjaarsvakantie hebben alle jeugdteams vrij. 
 
Zaaltraining.
De jeugd gaat de komende tijd de zaal weer in om te voetballen. Maar daar heb ik als wedstrijdsecretaris van het veld géén bemoeienis mee.
 
Spelregelbewijs.                                                                                     
Jara de Wagt, Brecht de Vries, Eline de Vries, Mette Treur, Rick van Slageren, Femke Leenstra, Jente Jongstra, Menno Hartlief, Jan Pieter Bloemendaal, Geert-Jan van der Molen, Neeltsje Hoekstra  en Ruurd Bergsma mogen in januari starten met het spelregelbewijs.
 
Elk jaar moeten de spelers en speelsters die tweede jaars JO17 zijn dit bewijs halen.  Grensrechter Richard Nieuwenhuis werd na een wedstrijd van tweede jaars JO17 spelers aangevallen en dodelijk gewond. Dit zinloos geweld was voor de KNVB de reden tot de invoering van het spelregelbewijs. Binnenkort krijgen zij hun gebruikersnaam en activatiecode van mij persoonlijk. Het spelregelbewijs moet gehaald worden voor 1 mei 2020 en men kan al in januari beginnen.
 
Resume.
Elke week moeten 23 RVLC teams training krijgen en 20 daarvan twee keer. Als je soms op de trainingen kijkt hoeveel jeugd zij onder hun hoede hebben en dan ook nog eens op een “trainingsveld” dat de naam “trainingsveld” niet eens mag hebben. Dan moet je als ouder en bestuur diep respect hebben voor de trainers. 23 teams dan ook minimaal 23 leiders die zaterdags op pad gaan met hun team. D
 
e leiders hebben sinds een paar jaar de voetbal.nl of wedstrijdzaken app. En dat werkt voortreffelijk.  Afgelastingen gaan tegenwoordig via de app en dat maakt het voor de wedstrijdsecretarissen erg makkelijk.  Complimenten leiders. 
 
Ook met de KNVB, soms als een log lichaam bestempeld kun je goed samenwerken.
 
Tot slot zijn er nog  scheidsrechters  en vrijwilligers voor de kantine. Het lukt de moederverenigingen nog steeds om alle functies in te vullen en daar mogen we best trots op zijn.
 
Bij deze wens ik iedereen die betrokken is bij het voetbal in Idskenhuizen, Langweer en St Nicolaasga fijne kerstdagen en een sportief en gezond 2020.
 
Wedstrijdsecretaris.   
 
Geert Semplonius
Terug